Στρατηγός Μακρυγιάννης

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα' νεργήσω κι' ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» Στρατηγός Μακρυγιάννης

2 Σεπ 2011

Επί Κυβέρνησης ΝΔ. Από σχολικό βιβλίο αφαίρεσαν την επίκληση στην Αγία Τριάδα από το Σύνταγμα της Ελλάδος

Μπαίνω στην ιστοσελίδα του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Στην αρχική σελίδα μας ενημερώνει για το νέο βιβλίο μαθητή "Πολιτική και Δίκαιο" της Β Τάξης Γενικής Παιδείας (υποχρεωτικό για όλους μαθητές).

Ανοίγω τον σχετικό σύνδεσμο και το βιβλίο εμφανίζεται σε μορφή .pdf

Μεταβαίνω στην σελίδα 150, όπου υπάρχει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με το Σύνταγμα της Ελλάδος. Περιέχεται ΟΛΟ το κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ περικοπή, εκτός ...



Στην σελ 151 όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ το τμήμα "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος".



Χωρίς καμία δικαιολογία το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ το Ελληνικό Σύνταγμα (προφανώς για να μην θυμίζει στα ελληνόπουλα ότι όταν αυτό το έθνος μετά από πολλούς αγώνες και πολύ αίμα αναστήθηκε, οι πρόγονοί μας, που πέρασαν από φωτιά και σίδερο, αποφάσισαν ότι αυτό που τους ενώνει είναι η Πίστη στη Αγία και Ομοούσια και Αδιαίρετης Τριάδος δηλ στην Ορθόδοξη πίστη.

Την είδηση αποκαλύπτουμε πρώτοι στο Ιστολόγιό μας και περιμένουμε την επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούνε να αφαιρέσουν τα ιδανικά από την ελληνική νεολαία.
Aριστεροί καθηγητές, ΟΛΜΕ και "προοδευτικά" ΜΜΕ στον κοινό αγώνα να αφελληνίζουν και να αποχριστιανικοποιήσουν τα ελληνικά σχολεία.
Ντρεπόμαστε όμως όταν βλέπουμε τέτοιου είδους ενέργειες να γίνονται από το ίδιο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (και με τα χρήματα των φορολογημένων Ελλήνων).

Το πλήρες κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος μπορείτε να κατεβάσεται από τη Βουλή των Ελλήνων (για να μην αρχίσει να αναπαράγεται διαδικτυακά το κατακρεουργημένο κείμενο από το βιβλίο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου).
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ

Και οι Αλβανοί διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο...!



Μετά τους Σκοπιανούς και τους Βούλγαρους, τώρα διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο και οι Αλβανοί! Να περιμένουμε και τους Τούρκους για να έχουμε απαρτία...;

Όπως θα δείτε πιο κάτω από μια πρόχειρη μετάφραση του άρθρου που βρίσκεται εδώ ο Αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi υπαινίσσεται ότι ο Αλέξανδρος μπορεί να ήταν Αλβανός...! Δείτε από μια πρόχειρη μετάφραση το άρθρο:


Ο Αλβανός μουσουλμάνος συγγραφέας Niaz Muhamedi προτίθεται να δημοσιεύσει ένα ογκώδες βιβλίο στο οποίο υποστηρίζει ότι μόνο Αλβανοί έχουν την άδεια για να μιλήσουν στους Έλληνες για την εθνική κληρονομιά του Μ.Αλεξάνδρου.
«Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό πρόγραμμα… Αυτό είναι το πρόγραμμά μου που έχει αποκλειστικά έναν επιστημονικό χαρακτήρα,» λέει ο Muhamedi.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τους αλβανικούς μουσουλμανικούς χωρικούς από Dzepcista και Poroj, χωριά στα περίχωρα Tetovo. Η τριών τόμων εργασία του με τίτλο «Αλβανική Μακεδονία» εστιάζει την προσοχή στα έγγραφα που υποστηρίζουν ότι Αλβανοί είναι πιό γηγενείς από τους Σλάβους που έχουν την εθνική πλειοψηφία στην πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ή του ΠΓΔΜ.
Το 1945, κομμουνιστές μετονόμασαν τη νότια περιοχή της Σερβίας σε Μακεδονία και δήλωσαν ότι κάθε Σλάβος σε αυτήν την περιοχή είναι πλέον εθνικά "Μακεδόνας". Οι αρχές προσπάθησαν να μετονομάσουν τα Σερβικά επώνυμα, τα οποία τελειώνουν χαρακτηριστικά με ένα «vich» στο «σκι», μια κατάληξη που προάγει τον εθνικά "Μακεδόνα".
Το 2001, τα άτομα αλβανικής καταγωγής που είναι άποικοι σε εκείνη την περιοχή, πήραν τα όπλα ενάντια στην κυβέρνηση ΠΓΔΜ και υποστηρίζει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάστηκαν. Αντίθετα με το Κόσοβο, οι αλβανοί τρομοκράτες παρεμποδίστηκαν λίγο πριν από τη δήλωση μιας ανεξάρτητης χώρας - το αποκαλούμενο Illirida.
Εκτός από την υπόδειξη ότι το έθνος του Μ.Αλεξάνδρου είναι αμφισβητήσιμο μόνο μεταξύ Ελλήνων και Αλβανοί, ο Muhamedi λέει επίσης ότι οι Σέρβοι δεν έχτισαν το μοναστήρι Άγιος Jovan Bigorski αλλά ότι, εκείνο το μοναστήρι χτίστηκε από Αλβανούς!
Ο Muhamedi επίσης υποστηρίζει ότι οι αρχές ΠΓΔΜ σκόπιμα και λανθασμένα έχουν υποστηρίξει ότι το έθνος του συνθέτη Todor Skalovski και του συντάκτη Matea Metevski όταν, απαιτεί Muhamedi, αυτά τα άτομα είναι αλβανικά.
Νωρίτερα το 2009, οι ανώτεροι υπάλληλοι ΠΓΔΜ δημοσίευσαν μια «μακεδονική εγκυκλοπαίδεια» στην οποία δήλωσε ότι τα άτομα αλβανικής καταγωγής είναι έποικοι που ήρθαν στο ΠΓΔΜ και άρπαξαν το έδαφος.
Οι Αλβανοί ηγέτες είπαν στις αρχές ότι πρέπει να προσέξουν τι λένε. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ότι δεν θα έπρεπε να "κάνει εχθρούς".

Ο προδότης Jeffrey [το συνεταιράκι του Καρατζαφέρη] ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου,με πρόσχημα την οικονομία!!

ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ




Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν, αφού θα διατεθούν για άλλες... συναφείς εκδηλώσεις!!
...

Αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους...
Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους...
οικονομίας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.
Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους... συμβολισμού».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του... «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων... συναφών εκδηλώσεων!!
Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Ζευγάρι χριστιανών στο Πακιστάν αρνείται να ασπαστεί το Ισλάμ. Καίνε ζωντανό τον άντρα και οι αστυνομικοί βιάζουν την γυναίκα

Ισλαμαμπάντ (AsiaNews) – Ο 38χρονος Arshed Masih, εξακολουθεί να μάχεται για τη ζωή του στο Νοσοκομείο ‘Holy Family’ στο Ραβαλπίντι, μία πόλη που δεν απέχει πολύ από την πρωτεύουσα του Πακιστάν.
Με τη βοήθεια της αστυνομίας, μουσουλμάνοι εξτρεμιστές την περασμένη Παρασκευή τον πυρπόλησαν επειδή αρνήθηκε να ασπαστεί το Ισλάμ και βίασαν τη γυναίκα του, ανέφεραν οι τοπικές πηγές στο AsiaNews.
Το περιστατικό συνέβη μπροστά από ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Το 2005, Masih και η σύζυγός του άρχισαν να εργάζονται για έναν πάμπλουτο μουσουλμάνο επιχειρηματία, ως οδηγός εκείνος και ως καμαριέρα η σύζυγός του. Πρόσφατα και οι δύο έπεσαν σε δυσμένεια από τον εργοδότη τους και την οικογένειά του γιατί επέμεναν να παραμένουν χριστιανοί.
Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, η γυναίκα του Masih, η Μάρθα, "βιάστηκε από πράκτορες της αστυνομίας," ανέφεραν τοπικές πηγές. Τα τρία παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας από 7 έως 12 ετών, τα υποχρέωσαν να παρακολουθούν τους γονείς τους να κακοποιούνται βάναυσα.
Ο Masih και η σύζυγός του βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο, ‘Αγία Οικογένεια’ όπως ανέφερε κάποιος υπάλληλος του Νοσοκομείου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς, περίπου το 80 τοις εκατό του σώματός του ήταν καμένο. Με τέτοιου είδους εγκαύματα, οι υπάλληλοι του νοσοκομείου είπαν ότι το θύμα (που απεικονίζεται) δεν θα κατάφερνε να επιζήσει.
Την Κυριακή, η κυβέρνηση του Πουντζάμπ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε έρευνα σχετικά με το τι συνέβη. "Το θέμα θα διερευνηθεί και οι ένοχοι θα συλληφθούν," είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης της επαρχίας Πουντζάμπ, Rana Sanaullah....

 
Το χριστιανικό ζευγάρι ζούσε με τα παιδιά τους ως υπάλληλοι του Σουλτάνου Sheikh Mohammad στο Ραβαλπίντι. Τον Ιανουάριο, θρησκευτικοί ηγέτες και ο ο Σουλτάνος είπαν στον Arshed να ασπαστεί το Ισλάμ μαζί με ολόκληρη την οικογένειά του. Αφού εκείνος αρνήθηκε, τον απείλησαν ότι η άρνησή του θα έχει "τρομερές συνέπειες".
Ο Arshed προσφέρθηκε να εγκαταλείψει την εργασία του, αλλά ο επιχειρηματίας φέρεται να του είπε ότι θα τον "σκοτώσει" αν κάνει να φύγει.
Την περασμένη εβδομάδα, οι εντάσεις αυξήθηκαν όταν ο Σουλτάνος ανέφερε κλοπή των 500.000 πακιστανικών ρουπιών (περίπου US $ 6.000), και ακολούθησε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία.
Αν και το χριστιανικό ζευγάρι δεν ονομάστηκε ως ύποπτο, ο επιχειρηματίας τους πρότεινε ότι θα ξεχάσει την υπόθεση αν ασπαζόντουσαν το Ισλάμ, "αλλιώς και οι δύο δεν θα έβλεπαν τα παιδιά τους ξανά."
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Ο Arshed Masih επέλεξε να παραμείνει πιστός στη χριστιανική πίστη του, και την περασμένη Παρασκευή τον έκαψαν και την σύζυγό του την βίασαν αστυνομικοί.
Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός της Μειονότητας, Shahbaz Batti, που είναι καθολικός, μέχρι στιγμής αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, γιατί ήταν "απασχολημένος". Πρόκειται όμως, όπως είπε, να προβεί σε ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών.
Χριστιανικές οργανώσεις στο Ραβαλπίντι και στη Λαχώρη έχουν προγραμματίσει να προβούν σε διαμαρτυρίες για σήμερα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.asianews.it/

Έχασε την δίκη η αγγλίδα νοσοκόμα που της απαγόρευσαν να φοράει τον σταυρό

ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ


Στη διάρκεια της Μεγ. Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε ένα Εργατικό Δικαστήριο (Employment Tribunal) στην Αγγλία.


Η νοσοκόμα Shirley Chaplin αντιμετώπισε στο δικαστήριο αυτό τους εργοδότες της, γιατί πριν από λίγο καιρό της ζήτησαν να βγάλει τον επιστήθιο σταυρό που φορούσε κι εκείνη αρνήθηκε.

Το νοσοκομείο στο Έξετερ, όπου εργαζόταν η εν λόγω νοσοκόμα την υποχρέωσε να πάψει να εργάζεται στους θαλάμους των ασθενών, γιατί φορώντας τον σταυρό παραβίαζε τους κανονισμούς υγείας και ασφάλειας του νοσοκομείου.

Την μετέθεσαν δε σε γραφειοκρατική εργασία.

Εκείνη θεώρησε πως η συμπεριφορά αυτή των εργοδοτών της ήταν στην ουσία απαράδεκτη και επιθετική ενάντια στην χριστιανική της ταυτότητα.

Έτσι, κατήγγειλε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και προχώρησε σε ένδικα μέσα.
Η νοσοκόμα είχε τον σταυρό αυτό στο λαιμό της από την ημέρα του χρίσματός της και τον φορούσε στην εργασία της για 31 ολόκληρα χρόνια, μέχρι που πριν λίγο καιρό της ζητήθηκε να τον βγάλει.

Η ίδια ερμήνευσε την εντολή του νοσοκομείου ως επίθεση ενάντια στην χριστιανική της πίστη.
Αντέδρασε μάλιστα αναφέροντάς πως δύο μουσουλμάνες ιατροί που εργάζονταν στο ίδιο νοσοκομείο φορούσαν μαντήλες στο κεφάλι χωρίς να ενοχλείται το νοσοκομειακό κατεστημένο...
Όταν ξεκίνησε η δίκη οι δικαστές ζήτησαν από την κατηγορουμένη «να προσκομίσει αποδείξεις ότι οι χριστιανοί φορούν επιστήθιο σταυρό, ο οποίος είναι ορατός από τους άλλους ανθρώπους»!!!

Όταν το διάβασα στις καθημερινές εφημερίδες της Αγγλίας αναρωτήθηκα από ποιό πλανήτη άραγε να ήλθαν οι δικαστές αυτοί στην Αγγλία, για να εκδικάσουν την υπόθεση αυτή.
Τελικά το δικαστήριο έβγαλε προχθές την απόφασή του, σύμφωνα με την οποία το νοσοκομείο έκανε καλά που απαίτησε από τη νοσοκόμα να μην φορά το σταυρό στο λαιμό της. Σύμφωνα με τη νομική ορολογία η νοσοκόμα «έχασε την υπόθεση της θρησκευτικής διάκρισης».

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης πως το να φορά κανείς το σταυρό του δεν είναι απαίτηση της χριστιανικής πίστης (wearing the inch-long symbol was not a “mandatory requirement” of Shirley Chaplin’s faith).
Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπουρυ μίλησε για το θέμα αυτό στο Πασχαλινό του κήρυγμα, και χαρακτήρισε την στάση των εργοδοτών της νοσοκόμας ως «ξυλοκέφαλη γραφειοκρατική ανοησία».

Η ίδια η κα. Chaplin, χρησιμοποιώντας μάλιστα και επίκαιρη ορολογία, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αισθάνεται ότι «σταυρώθηκε από το σύστημα», πως «οι χριστιανοί θα φοβούνται από δω και πέρα να αναφέρονται στον εργασιακό τους χώρο σε θέματα της πίστης τους» και πως το αποτέλεσμα της δίκης σημαίνει μια «πολύ κακή ημέρα για τον Χριστιανισμό».

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΜΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ      
Όπως κι άλλοι πρόσεξαν, ο καλυμμένος, με μπλε ύφασμα ή χαρτί, πίνακας είναι μεγαλύτερων διαστάσεων και διαφορετικού σχήματος από τον πίνακα του Βρυζάκη, άρα ο τελευταίος έχει αντικατασταθεί.

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί αντικαταστάθηκε ο ιστορικός πίνακας του Βρυζάκη, τι απεικονίζει ο νέος πίνακας και γιατί τον “κρύβουν”.
“Η Ελλάς ευγνωμονούσα”, με αποτυπωμένα τα πρόσωπα των Κωλοκοτρώνη, Καραΐσκάκη, Μιαούλη, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Αλέξανδρου Υψηλάντη και λοιπών εθνικών αγωνιστών, προκαλούσε εφιάλτες στον Τζέφρυ απ’ την Μινεσσότα.                                                                                  



Θεόδωρος Bρυζάκης (1819-1878), «H Eλλάς ευγνωμονούσα» (1858), λάδι σε μουσαμά, 215 x 157

Έτσι παρέλαβε το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 4 Οκτωβρίου 2009, ο γυιός της Τσαντ.

Τελευταία δημόσια εμφάνιση του πίνακα, στις 30 Νοεμβρίου 2009, κατά την συνάντηση με τον Σαμαρά.

Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην εφημεριδα ΤΟ ΒΗΜΑ, στις 14 Απριλίου 2010.

Λεπτομέρεια

31 Αυγ 2011

Γιατί να διδάσκεται η τουρκική γλώσσα στα γυμνάσια στην Θράκη;


Αθήνα και Άγκυρα συντονισμένα και

μεθοδικά εκτουρκίζουν την Θράκη!!!

Ναι, μόνο αυτή η έκφραση μπορεί να δοθεί στους «αφέντες» που αποφασίζουν και που προστάζουν τον λαό να ικανοποιήσει τις επιθυμίες τους… Τραγελαφικά ανθρωπάκια, φοβισμένοι υπηρέτες και όχι πραγματικοί "άρχοντες", σκυμμένα δουλικά, που τρέμουν στο άκουσμα των δικών τους αφεντάδων…
Με την υπουργική απόφαση Υφυπουργού Παιδείας της 10/7/06 (ΦΕΚ Α’ 867) αποφασίστηκε η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στους μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου από το σχολικό έτος 2006-2007. Σύμφωνα με τους «ειδικούς σκοπούς» του μαθήματος όπως περιγράφονται στην απόφαση, η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας έχει στόχο να συμβάλει «στην ενεργό συμμετοχή σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία και στην κατανόηση της διαφορετικότητας».
Η πραγματικότητα είναι σκληρή και δυστυχώς οδεύει προς το σκληρότερο. Ενώ μπήκαμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, διαπιστώνουμε πως η ενδοτικότητα και οι φοβίες των πολιτικών για την περιοχή της Θράκης είναι χωρίς προηγούμενο! Κανένας δεν τολμά να αναφερθεί στην εσχατιά της Ελλάδας, στο ανάχωμα του Ελληνισμού απέναντι στον «γείτονα» (αλλά όχι και φίλο) τούρκο... Μία περήφανη περιοχή, αδικημένη και εγκαταλειμμένη και εν πολλοίς προδομένη από την Αθήνα. Ειλικρινά, εάν δεν υπήρχαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης, επενδύσεων και δημιουργίας υποδομών, τότε αυτή η περιοχή της χώρας θα ήταν τόπος εξορίας, τιμωρίας και βασανισμού…
Και όμως, αυτό δεν φοβίζει τους κατοίκους της Θράκης, οι οποίοι έμαθαν πια να ζούνε στην εγκατάλειψη. Έμαθαν πως πορεύονται μόνοι την ζωή του ακρίτα, φορτωμένοι με βαριές ευθύνες και υποχρεωμένοι να ανταπεξέλθουν στο βαρύ (αλλά και ευχάριστο) έργο της στήριξης και της διατήρησης του Ελληνισμού στις επόμενες γενιές. Αυτό που ανησυχεί, δεν είναι η απουσία λόγων και έργων από την πλευρά των πολιτικών, των κομμάτων και των θλιβερών τοπικών «εκπροσώπων-αντιπροσώπων» τους.
Εκείνο που φέρνει βαριές σκέψεις, είναι η απόφαση του Ελληνικού υπουργείου Παιδείας για την διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά γυμνάσια της Θράκης!!! Ναι, σωστά διάβασες αναγνώστη. Στα Γυμνάσια του Ελληνικού Δημοσίου και όχι στα Ελληνικά Μειονοτικά Γυμνάσια, αποφάσισαν οι «φωστήρες» του Ελληνικού κράτους να εφαρμόσουν τον εκτουρκισμό αυτής της περιοχής της Ελλάδας, που άντεξε όλα τα χτυπήματα της αδιαφορίας του κράτους των Αθηνών στο οποίο διαβιούν εγκεφαλ.ικά νεκροί πολιτικοί που διαλαλούν πως φροντίζουν το συμφέρον ετούτης της χώρας…
Η επικίνδυνη έλλειψη επικοινωνίας με την πραγματικότητα, η άγνοια επί βασικών εθνικών ζητημάτων, η παντελής ασυνέπεια λόγων και έργων, μα κυρίως η ακαταλληλότητα και η ανικανότητα που χαρακτηρίζουν τους εμπλεκόμενους πολιτικούς με την απόφαση της διδασκαλίας της Τουρκικής γλώσσας στα Ελληνικά Γυμνάσια της Θράκης, χαρακτηρίζουν την ποιότητα του έργου και σηματοδοτούν την σκοπιμότητα (που πιθανότατα υπάρχει έως αποδείξεως του εναντίου) που διαφαίνεται πίσω από μία πολιτική πράξη που χωρίς λογική επιθυμούν να επιβάλουν οι εξ αντικειμένου επικίνδυνοι πολιτικοί για την Θράκη και την συνέχεια του Ελληνισμού σε αυτήν.
Ποιος τους είπε (ή τους διέταξε) πως η τουρκική γλώσσα «χωράει» στην εκπαίδευση μέσα στα Ελληνικά σχολεία; Ποιος τους «ενημέρωσε» πως με τον τρόπο αυτό μπορούν να ικανοποιήσουν ανάγκες της ακριτικής αυτής περιοχής; Ποιος μπορεί, έχοντας σώας τας φρένας, να προώθησε και να στήριξε μία πολιτική απόφαση εκτουρκισμού ενός μέρος του πληθυσμού της χώρας που λέγεται Ελλάδα;
Επειδή η σοβαρότητα έχει απωλεσθεί προ καιρού κι επειδή η γνώση είναι προτέρημα των πολιτών και όχι των διερχόμενων πολιτικών, η απόφαση για διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας θα πρέπει να αιτιολογηθεί και μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο. Η βρωμιά που στήθηκε στην Θράκη πρέπει να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο. Αδιαφορώ για το ποιος ελαφρά τη καρδία εγκαταλείπει την Θράκη και τους Έλληνες που κατοικούν σε αυτήν στις ορέξεις της Τουρκίας. Επιθυμώ διακαώς, όμως, να γίνει γνωστός ο ενδοτισμός εκείνων που «αποφασίζουν και διατάσσουν» εις βάρος των πολιτών και της χώρας.
Ποια μπορεί να είναι τα επιχειρήματα μίας τέτοιας μειοδοτικής και εθνικά επικίνδυνης πολιτικής πράξης; Ποιες μπορεί να είναι οι θέσεις αυτού του υπουργού, πρωθυπουργού ή δεν ξέρω τίνος άλλου, πολιτικού, που εκθέτει την Θράκη στον τουρκικό επεκτατισμό; Πού αποσκοπεί η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία (γυμνάσια) μίας Ελληνικής περιοχής;
Η Άγκυρα πληρώνει 700€ μηνιαίως σε κάθε νεαρή μουσουλμάνα που δέχεται να φοράει μαντίλα!!! Την ίδια στιγμή, η Ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δαπανήσει μεγάλα χρηματικά ποσά και αναζητά δασκάλους γνώστες της τουρκικής, για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα στα σχολεία της Θράκης!!! Με περίσσια ηλιθιότητα (ή σκοπιμότητα;) το Ελληνικό δημόσιο (Ελληνική κυβέρνηση) προσφέρεται να συμβάλλει χρηματικά και να βοηθήσει το έργο εκτουρκισμού της Θράκης, ικανοποιώντας έτσι το «πνεύμα φιλίας» με την Άγκυρα!!! Τη ίδια στιγμή που από τοπικούς παράγοντες αλλά και από τους πολίτες της Θράκης γίνεται αγώνας ώστε να περιοριστεί και τελικά να παταχθεί η τουρκική γλώσσα στην Θράκη, η Ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει την επίσημη διδασκαλία των Τουρκικών στα Ελληνικά Δημόσια σχολεία!!! Γιατί άραγε;
Αν μη τι άλλο, ο βαθμός επικινδυνότητας ορισμένων, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και μέσα από τις αποφάσεις τους γίνονται συναυτουργοί, συνεργοί και όργανα εκείνων που επιθυμούν μία Ελλάδα χωρίς Έλληνες, και μία Ελλάδα μικρότερη…
Αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε, τελικά, να ορίζουν τις τύχες της πατρίδας μας; Αυτούς τους πολιτικούς επιθυμούμε για να φροντίζουν για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας; Αυτούς τους πολιτικούς εμπιστευόμαστε για να φυλάττουν Θερμοπύλας; Αυτούς τους πολιτικούς αρεσκόμαστε να στηρίζουμε και να αναδεικνύουμε; Αυτοί οι πολιτικοί μας αξίζουν τελικά;
Τις απαντήσεις τις δίνουμε εμείς. Ήρθε ο καιρός να εισπράξουν «τα δέοντα» για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τις ευθύνες που τους εμπιστευθήκαμε. Οι επερχόμενες εκλογές δεν αφορούν την οικονομία, επειδή εκεί υπάρχει ήδη η απόλυτη καταστροφή. Στις εκλογές της 4ης του Οκτώβρη οφείλουμε να ψηφίσουμε με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα της χώρα μας, γιατί εκεί νοσούμε κι από εκεί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μας «απασχολήσουν»…
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Σε απάντηση που έδωσε ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης ως υπουργός Παιδείας, όταν του είχε υποβληθεί σχετική ερώτηση (από τον κύριο Βορίδη) για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας σε ελληνικά γυμνάσια έγραφε χαρακτηριστικά: "Ο Υπουργός κατέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η τουρκική γλώσσα διδάσκεται πιλοτικά σε τρία σχολεία της Κομοτηνής και σε ένα σχολείο της Θράκης, την παρακολουθούν δε ελάχιστα παιδιά, θεωρεί δε ότι η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας αξιολογείται ως θετική στα εν γένει πλαίσια της γλωσσομάθειας". Στα ειδικότερα πλαίσια της γλωσσομάθειας τι γίνεται κύριε Στυλιανίδη; Μπορείτε να αντιληφθείτε τίνος σκοπούς εξυπηρετείτε με την πολιτική σας αυτή απόφαση ή μήπως εξυπηρετήσατε δικούς σκοπούς για τις επόμενες εκλογές, εξασφαλίζοντας μία "πριμοδότηση" από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής; Πονηροί οι καιροί, πονηρά σκεφτόμαστε κι εμείς...

Προκαλεί και δεν δηλώνει Ελληνίδα, υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη.




Η αποκάλυψη του «Ελεύθερου Κόσμου» την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με τις «διασυνδέσεις» της υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη, άνοιξε τους ασκούς του Αίολου, σχετικά με την συγκεκριμένη υποψήφια, για την οποία μαθαίνουμε ολοένα και περισσότερα πράγματα.

Και σαν να μην έφταναν αυτά που μαθαίνουμε, έρχεται και η ίδια, με τις δικές της δηλώσεις, να εκθέσει ακόμη περισσότερο τόσο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και τα στελέχη του, που επιχειρούν να κάνουν μία «πατριωτική στροφή» εν όψει εκλογών, με δημοσιογράφους μάλιστα να «αβαντάρουν» προς αυτή την κατεύθυνση, με μοναδικό σκοπό να πειστούν κάποιοι από τους διαφυγόντες προς τον ΛΑΟΣ ψηφοφόροι, να επιστρέψουν στο μαντρί!

Η ΝΔ βάζει την Τουρκία στην Θράκη
Σε συνέντευξή της την Κυριακή που πέρασε στο «Πρώτο Θέμα» η Zeybek, αφού «κλείδωσε» την υποψηφιότητά της, προκαλεί ολόκληρο τον ελληνικό λαό:

«Είμαι Τουρκάλα και είναι τιμή για μένα. Και αν το τι αισθάνεται ο καθένας, είναι δική του υπόθεση και είναι λίγα αυτά που εμείς μπορούμε να πούμε, το να αποδέχεται το κυβερνών κόμμα, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι «αξιωματική αντιπολίτευση» ένα άτομο, που πρεσβεύει τέτοιου είδους απόψεις, στους κόλπους του, είναι κάτι που μας αφορά όλους: ««Θα πρέπεινα επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα που θέτει συνεχώς η Ελλάδα για την τουρκική ταυτότητά μας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρα από τους μειονοτικούς βουλευτές ,πρέπει να το συζητήσουν μεταξύ τους η Ελλάδα και η Τουρκία. Το Μειονοτικό είναι θέμα ελληνοτουρκικό. Η ταυτότητά μας είναι τουρκική και τα μεγάλα μας προβλήματα θα πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν σε επίπεδο διμερών σχέσεων».

Έρευνα αποκαλύπτει τις διαφορετικές "ταυτότητες" της Τουρκίας.



Τεράστιο μωσαϊκό εθνών η Τουρκία

Ενδείξεις για αρνητική αντιμετώπιση των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων από την πλειοψηφία του τουρκικού λαού περιλαμβάνει έρευνα σχετικά με τις διαφορετικές "ταυτότητες" στην Τουρκία που πραγματοποίησε σε όλη τη χώρα το "ίδρυμα εβραϊκής ραβινείας" της περιοχής Πέρα στην Κωνσταντινούπολη.
Η έρευνα έγινε με βάση δείγμα 1.108 ατόμων.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν στην ερώτηση για τον αυτοπροσδιορισμό έχουν ως εξής:
Πολίτης της Τουρκίας 51%, μουσουλμάνος 19%, Τούρκος 19%, Κούρδος 2%, αλεβής 2%.
Οι όροι Ελληνας, εβραίος, Αρμένιος αφορούν τις μη μουσουλμανικές μειονότητες στην Τουρκία, δηλαδή πολίτες της Τουρκίας.
Η εικόνα που προκύπτει από τις απαντήσεις στην ερώτηση "ποιοι από τους παρακάτω υπάρχουν στο περιβάλλον σας", είναι η εξής: Κούρδοι 64%, αλεβίδες 53%, άθεοι 14%, Αρμένιοι 10%, Ελληνες 8%, εβραίοι 7%.
Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία δεν γνωρίζει τίποτα για τους διαφορετικούς. Οι Τούρκοι δεν έχουν γνώσεις για εβραίους (76%), Ελληνες (74%), Αρμένιους (74%), άθεους (73%), αλεβίδες (40%), Κούρδους (30%).
Παρ' όλα αυτά, όμως, οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν θα ήθελαν για γείτονα άθεους (57%), εβραίους (42%), χριστιανούς (35%), ξένους που προέρχονται από ξένες χώρες (18%), Τούρκους μουσουλμάνους από διαφορετική αίρεση (13%).
Ως προς την "πίστη προς το τουρκικό κράτος" οι ερωτηθέντες δήλωσαν τα εξής: αλεβίδες 54%, Κούρδοι 38%, άθεοι 20%, Ελληνες 16%, Αρμένιοι 15%, εβραίοι 15%.
Η πλειοψηφία θεωρεί ότι θα προκαλούσε ενόχληση αν τα μέλη μη μουσουλμανικών μειονοτήτων εργάζονται σε χώρους όπως η ΜΙΤ (υπηρεσία πληροφοριών) 57%, δικαιοσύνη 55%, ασφάλεια 55%, ένοπλες δυνάμεις 55%, υψηλές θέσεις στα πολιτικά κόμματα 51%, δήμοι 46%, επιστημονικά ιδρύματα 44%, υγεία 44%.
Κληθέντες να βαθμολογήσουν από το 0 έως το 10 τους μουσουλμάνους, τους εβραίους και τους χριστιανούς ως προς το αν είναι έμπιστοι, εργατικοί και με σεβασμό προς τον άνθρωπο, οι ερωτηθέντες απάντησαν ως εξής:
- έμπιστοι: μουσουλμάνοι 7,5 - εβραίοι 3,6 - χριστιανοί 3,9
- εργατικοί: μουσουλμάνοι 6,7 - εβραίοι 6,8 - χριστιανοί 6,4
- με σεβασμό προς τον άνθρωπο: μουσουλμάνοι 7,6 - εβραίοι 4,7 - χριστιανοί 5,1
Τέλος, από τις απαντήσεις που δόθηκαν σχετικά με τη συμβολή των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων σε διάφορους τομείς, προέκυψε η εξής εικόνα: εμπόριο-επιχειρήσεις 68%, τέχνες-αθλητισμός 64%, επιστήμη-παιδεία 59%, πολιτική 42%.

Αποχαιρετώντας τον νεαρό στρατιώτη στήν αρχαία Ελλάδα...

Μπορεί ένα αγγείο να είναι θλιμμένο; Μπορεί ένα κομμάτι πηλός να μας κάνει να δακρύσουμε; Η αυθόρμητη απάντηση είναι «όχι». Και τούτο διότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα μουσεία είναι χώροι ψυχροί, γεμάτοι από «νεκρά» αντικείμενα του παρελθόντος. Εκθέματα από μάρμαρο, πηλό ή χρυσό, άψυχα, με ιστορίες που έχουν χαθεί στο παρελθόν και τα οποία θαυμάζουμε μόνο ως έργα τέχνης.

Μια βόλτα έως τον δεύτερο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μπορεί να σας αλλάξει γνώμη. Εκεί όπου εκτίθεται η«φωτογραφία» μιας οικογένειας του 5ου αι. π.Χ. Μια «φωτογραφία» που άντεξε στους αιώνες καθώς αποτυπώθηκε πάνω σε ένα ερυθρόμορφο αγγείο, σε μια πελίκη, που φέρει την υπογραφή του Ζωγράφου της Κενταυρομαχίας του Λούβρου.
Η μάνα δίνει στο γιο της να φιλήσει το
εικόνισμα της Παναγιάς, λίγο πριν
αναχωρήσει για το μέτωπο.

Ενας νεαρός με την ασπίδα, το κράνος και το δόρυ του στέκεται στη μέση. Στα αριστερά του ένας ηλικιωμένος άνδρας, πιθανόν ο πατέρας του. Στα δεξιά του μια γυναίκα με βλέμμα θλιμμένο. Ο νέος την κοιτάζει. Εκείνη κρατά στο χέρι μιαν οινοχόη και μια φιάλη και ετοιμάζεται να κάνει σπονδή. Να χύσει δηλαδή μέρος του κρασιού από τη φιάλη ως ευχή και παράκληση στους θεούς για την ασφαλή επιστροφή του νεαρού πολεμιστή από το μέτωπο, αν και μια άλλη άποψη θέλει τη σπονδή να πραγματοποιείται για την ευημερία του σπιτιού. Το υπόλοιπο κρασί θα το πιουν οι παριστάμενοι.