Στρατηγός Μακρυγιάννης

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα' νεργήσω κι' ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» Στρατηγός Μακρυγιάννης

19 Φεβ 2011

Ο Τζέφρυ (giorgo-papandreou) που ψηφίσατε, τους δίνει δικαίωμα ψήφου.


Ο ΤΖΕΦΡΥ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ :

Οι λαθρομετανάστες αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε – αναφερόμενος στους μετανάστες – ότι “αν η ανέχεια και ο πόλεμος τους στέρησαν την πρώτη τους πατρίδα, δεν δικαιούμαστε να τους το στερήσουμε και εμείς. Η χορήγηση της ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς είναι ένα στοίχημα που η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει”, είπε και υπογράμμισε ότι “όλα τα κόμματα συμφωνούν κατά βάση μαζί μας, παρά τις σποραδικές ακραίες φωνές”.

“Οι μετανάστες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδας, όσο δεν τους εντάσσουμε αρμονικά στην κοινωνία μας τόσο μπορεί να δημιουργούνται ρήγματα στη συνοχή της”, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως “η δημιουργία προϋποθέσεων αρμονικής συμβίωσης αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο για το φόβο και για την ανασφάλεια”.

(Οπως βλέπετε η φωτογραφία μαρτυρεί την αρμονική συμβίωση η οποία κατα τον τζέφρυ αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο για το φόβο και για την αασφάλεια”).

Καργάκος για κρυφό σχολειό

18 Φεβ 2011

Γιώργος Παπανδρέου...τον ενοχλεί ο ήχος της εκκλησίας

ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΠΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ
ΠΑΠΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ 200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ?
ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΌΤΑΤΟΣ ΚΟΣ ΙΕΡΏΝΥΜΟΣ ?
ΜΕ ΑΥΤΑ ΑΠΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΟΣΜΟ...

Ο ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΣ ΓΕΡΟΣ ΜΑΣ.


Κάποτε είδε κάτι στρατιώτες από το αντίθετο πάτριδο (κόμμα) να φοράνε τα όπλα του γιού του Πάνου, που τον είχαν σκοτώσει στον εμφύλιο πόλεμο, το 1821, έξω απο την Τρίπολη..
Γύρισε αλλού το προσώπο και δάκρυσε:
--Θεέ μου, είπε, συγχώρα τους φονιάδες του παιδιού μου...


(Κ.Οικονόμου ανωτ. σ.25)

Αλλη φορά παρουσιάστηκε σ΄ αυτόν κάποιος που είχε την αναγκη του.Νόμιζε πως δεν θα τον θυμηθεί ο Στρατηγός και φορούσε το ολόχρυσο ντούλαμά του αδελφού του στρατηγού, που τον είχε σκοτώσει πρίν από το Εικοσιένα, βαλτός από τους Τούρκους.Ο Κολοκοτρώνης γνώρισε αμέσως το φόρεμα, κι αναστέναξε ήσυχα, ένω την ίδια στιγμή έδινε το λόγο του στο φονία να κάνει το ζήτημα του. Έτυχε όμως ο Γέρος να είνα στο τραπέζι, και τον κράτησε να φάνε.Και έπειτα κάθε φόρα που ερχότανε στο σπίτι του τον καλοδέχοτανε και του έκανε το δείπνο.
Η μάνα του κολοκοτρώνη δε βαστούσε βλέποντας το φόρεμα του παιδιού της, κι είπε στο στρατηγό με πόνο βαθύ:
-- Παίδι μου, μου και στο τραπέζι θα τον βάζεις, το φόνιά του παιδίου μου;
-- Σώπα μάνα! ε'ιπε ο στρατηγος.Αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο που κάνουμε για του σκοτωμένου.
|(Κ,Οικονόμου ανώτ, σέλ. 25)

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ


Ο Πλάτων πιστεύει στην κοινή καταγωγή των Ελλήνων. Οι Έλληνες μεταξύ τους λέει, είναι οικείοι και συγγενείς, ενώ με τους βαρβάρους είναι άσχετοι και ξένοι “φημί γαρ το μεν Ελληνικόν γένος αυτό αυτώ οικείον είναι και συγγενές, τω δε βαρβαρικώ οθνείον τε αλλότριον” (Πολιτεία 470γ)

Για τον Πλάτωνα δεν είναι δίκαιο οι Έλληνες να εξανδραποδίζουν πόλεις Ελληνικές, απεναντίας μάλιστα “του Ελληνικού γένους φείδεσθαι”

Την αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων περί διαχωρισμού τους απ’ τους βαρβάρους αποδέχεται και ο Πλάτων. Δύο χαρακτηριστικά χωρία όπου η παραδοχή αυτή είναι σαφής: “Δια πάντων ανθρώπων Ελλήνων τε και βαρβάρων” (Επιστ. Ζ 335 α) και “εν ανθρώποις πάσι και Ελλήσι και βαρβάροις” (Νόμοι Γ 687 α).

Ο Πλάτων υπερτάσσει το κοινό συμφέρον ολόκληρης της Ελλάδας, από εκείνο των πόλεων – κρατών, ακριβώς λόγω της βαθειάς Εθνικής του συνειδήσεως. Να και η θέση του σ’ ένα διαχρονικό πρόβλημα του Ελληνισμού : Στην Η’ επιστολή (353 ε) εκφράζει έντονα τον φόβο του για την απειλουμένη έκλειψη της Ελληνικής γλώσσας στην Σικελία.

Ο Πλάτων μάλιστα υποδεικνύει το καθήκον των ομογλώσσων και ομοφύλων “τούτων δε χρή πάση προθυμία πάντας τους Έλληνας τέμνειν φάρμακον”

Αλλά η τρανοτέρα εκδήλωση της Εθνικής συνειδήσεως του Πλάτωνος, είναι η παραδοχή του ότι η υπό ίδρυση ιδεώδης ΠΟΛΙΤΕΙΑ του θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ:

” Ην συ πόλιν οικίζεις, ούχ Ελληνίς έσται;
Δεί γι’ αυτήν, έφη” (Πολ।470 ε).

http://ellas2.wordpress.com/category/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/