Στρατηγός Μακρυγιάννης

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα' νεργήσω κι' ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» Στρατηγός Μακρυγιάννης

24 Μαρ 2012

Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΣΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ!

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑ  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!!!



Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Μια συναυλία που αποτελεί ύβρι για την ορθοδοξία και την πατρίδα διοργανωσε η ΠΑΠΙΖΟΥΣΑ ΕΚΛΛΗΣΙΑ με σκοπό την κοινωνική αλληλεγγύη, δηλαδή την ανοχή στα γκέτο των λαθρομεταναστών και ειδικά σε μια περιοχή κυριολεκτικα κατέχόμενη από εγκληματίες λαθροεισβολείς και παρανόμους μετανάστες "Ο πολιτισμός ενώνει, διαφορές δεν υπάρχουν» δήλωε, χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη συναυλία που διοργανώνει, την Κυριακή στις 6 μ.μ., η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών"
Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει του ανθρώπους όπως και η μουσική" και πρόσθεσε πως "στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού".
Η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν μέχρι τώρα αρνητική στην παρουσία ορχηστρών και μουσικών συνόλων στους ιερούς ναούς.Οργανα και "χριστουγεννιάτικο" κοντσέρτο γκρόσο του Αρκάντζελο Κορέλι είδαμε στον ιερό ναό κατι που συμβαίνει σε παπικούς και προτεσταντικούς ναούς της Ευρώπης.

22 Μαρ 2012

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ. (Στην εκκλησία του Πατρίου οι πιστοι είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την Ιερή παραδοση με κόστος την ίδια τους τη ζωή)

πηγή

Ρούτη

(Ἡ Νεομάρτυς Αἰκατερίνη)

(Ἀναδημοσίευσις ἐκ τῶν ἱστορικῶν "ΠΑΤΡΙΩΝ" τοῦ ἀειμνήστου Μητροπολίτου Πενταπόλεως Καλλιοπίου)

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ

Αικατερίνη

      Ὡς γνωστόν, ἡ Ἁγία καί Μαρτυρική Ἑλληνική Ἐκκλησία τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν εἶναι ἡ κατ' εὐθείαν καί μόνη κληρονόμος τῆς Μιᾶς, Ἁγίας, Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας πού ἱδρύθηκε κατά τήν ἡμέρα τῆς Ἁγίας Πεντηκοστῆς. Καί τοῦτο, διότι μόνο Αὐτή διεφύλαξε καί διαφυλάττει προσεκτικά τήν Ὀρθόδοξον Χριστιανική Πίστην καί ζωήν ἀναλλοίωτον, ὅπως οἱ Ἅγιοι Ἀπόστολοι τήν παρέδωσαν εἰς τούς Ἁγίους καί Θεοφόρους Πατέρας τῆς Ἐκκλησίας μας.

      Διαφυλάττουσα ὅμως τήν Ἁγίαν Πίστην ἡ Ἐκκλησία μας, ἐδοκιμάσθη "ὡς χρυσός ἐν χωνευτηρίω" (Σόφ. Σολομ. γ'6) καί ἐθριάμβευσε ἐν μέσω διωγμῶν, αἱμάτων καί θυσιῶν, ἀκολουθοῦσα τά αἱματόβρεκτα ἀχνάρια τῆς Ἐκκλησίας τῶν πρώτων αἰώνων.

       Ἐπολεμήθη ἐπί 60κοντα καί πλέον χρόνια καί ἐξακολουθεῖ ἀκόμη καί σήμερα νά πολεμᾶται σκληρά. Εἶναι βέβαιον ὅτι καί εἰς τό μέλλον δέν θά σταματήσουν οἱ δοκιμασίες αὐτῆς. Ὁ Δικαιοκρίτης Θεός ὅμως, «εὖρεν τήν Ἐκκλησίαν μᾶς ἀξίαν» χάριν τῆς ὑπομονῆς καί τῆς καρτερικότητας τῶν Κληρικῶν καί Πιστῶν της.

Ο "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ" ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Ν.ΥΟΡΚΗΣ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 !!!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ!!!

ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ
Ραβίνε Σνάϊερ, πολυαγαπημένε φίλε, εξοχότατοι πρεσβευτές και αντιπρόσωποι των
εθνών, διακεκριμένοι ηγέτες της Εβραϊκής κοινότητας και άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων, αγαπητά παιδιά, Σαλόμ. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε αυτήν την ευλογημένη συναγωγή του Παρκ-Ιστ, στην καρδιά αυτής της υπέροχης πόλης.
Είμαστε γνωστοί με τους πνευματικούς ηγέτες σας, γνωρίζουμε τα θρησκευτικά και κοινωνικά προγράμματα σας και θαυμάζουμε τις ποικίλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σας για την διάπλαση των πιστών σας.
Ιδιαίτερα, είμαστε γνώστες της εκπληκτικής δουλειάς για την θρησκευτική ελευθερία που κάνει ο Ραβίνος Σνάϊερ, μέσα από το Ίδρυμα «Έκκληση στη Συνείδηση» (Appeal of Conscience), για το οποίο ο αγαπητός μας φίλος δίκαια έλαβε το Αθηναγόρειο βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το τάγμα των Ελληνορθόδοξων Αρχόντων Αμερικής, από τα χέρια του πολυαγαπημένου μας Έξαρχου, Αρχιεπισκόπου Δημήτριου.

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

21 Μαρ 2012

Αλλη μία φορά στην εξορία ο ομολογητής Ιεράρχης Χρυσόστομος των Γ.Ο.Χ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ..ΕΞΟΡΙΣΑΝ ΤΟΝ 80ΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ...
Την 14η Μαΐου 1950, απεβίωσε ο Επίσκοπος Ματθαίος Καρπαθάκης. Τότε ο νεοημερολογίτης Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων Βλάχος, εκμεταλλευόμενος τον πανελλήνιο σάλο πού είχαν δημιουργήσει τα σκάνδαλα της Μονής Κερατέας (του Επισκόπου Ματθαίου), κατηγόρησε όλον τον παλαιοημερολογίτικο κόσμο και ζήτησε από την πολιτεία την δίωξη τους. Γνωρίζοντας ο Μακαριστός Μητροπολίτης Χρυσόστομος (πατρίου) την πονηρία του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος(νέοημερολογιτη) , προσπάθησε να ενώσει τους διισταμένους Παλαιοημερολογίτες προς αντιμετώπιση των νέων δεινών. Εκ της ενωτικής εγκυκλίου του πολλοί κληρικοί, Ναοί και Μονές πού ακολουθούσαν τους Ματθαιικούς, επέστρεψαν στη κανονική Σύνοδο των Γ.Ο.Χ.. Επίσης προετοίμασε τους Αρχιερείς, τους κληρικούς και τούς πιστούς για τους επερχόμενους νέους διωγμούς. Η εορτή των Θεοφανίων του 1951 υπήρξε ανεπανάληπτη. Χιλιάδες λαού ακολουθούσαν τους Αρχιερείς και κληρικούς τους. το γεγονός αυτό ξεχείλισε το μένος του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα. την 1/2/51, συλλαμβάνεται ο Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Χρυσόστομος και οδηγείται για άλλη μία φορά στην εξορία, αυτή τη φορά στη Μονή Υψηλού –Μυτιλήνης.