Στρατηγός Μακρυγιάννης

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα' νεργήσω κι' ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» Στρατηγός Μακρυγιάννης

20 Φεβ 2010

Ορκίσθηκαν οι "300", αλλά 37 δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο

Διευρύνεται η απήχηση της άποψης για κατάργηση του θρησκευτικού όρκου, ακόμα και μέσα στους βουλευτές, όπως έδειξε η χθεσινή ορκωμοσία των "300". Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν παρέστησαν στη λειτουργία αλλά μόνο στην ορκωμοσία, δεν έδωσαν θρησκευτικό όρκο 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Νίκος Σηφουνάκης, Μαρία Δαμανάκη, Σπύρος Κουβέλης, Μάγια Τσόκλη), 20 βουλευτές του ΚΚΕ (ορκίσθηκε μόνο η Λιάνα Κανέλλη…), ενώ επιστολές προς το προεδρείο με τις οποίες τάσσονται υπέρ του πολιτικού όρκου έστειλαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πλήγματα στον θρησκευτικό όρκο, αλλά και η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτικό όρκο, υποχρέωσαν τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα να διευκρινίσει ότι "η ορκωμοσία των βουλευτών και ο όρκος ο οποίος δίδεται, καθορίζεται με ρητή διάταξη του Συντάγματος και συγκεκριμένα το άρθρο 59. Δεν τίθεται θέμα πολιτικού όρκου. Ο σεβασμός του Συντάγματος είναι απόλυτος και από όλους. Με το Σύνταγμα της χώρας θα γίνει και σήμερα η ορκωμοσία των βουλευτών καθώς και η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου ορκωμοσίας". Πρόσθεσε δε ότι ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τα λοιπά, την έναρξη της Α' συνεδρίασης της ΙΓ' περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας κήρυξε η Β' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, Έλσα Παπαδημητρίου. Οι βουλευτές ορκίστηκαν «"στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είναι πιστοί στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους". Οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Τσετίν Μαντατζή (Ξάνθης) και Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης), ορκίσθηκαν στο Κοράνι και "στο όνομα του παντοδύναμου Θεού και του μόνο αυτού προφήτη που είναι ο Μωάμεθ"
(απο την εφημεριδα του συριζα ΑΥΓΗ)
ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.....
ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ! ΑΞΙΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ